Amstelveense Poel aan lot overgelaten: "Onbegrijpelijk"

AMSTELVEEN - De Poel in Amstelveen was ooit een levendige plas vol watersportactiviteiten, maar nu is daar weinig van over. Hans van Ommen groeide op aan de Poel. Hij kan het niet langer aanzien dat de gemeente deze parel zo laat verpieteren.

"Als kind had ik hier een bootje liggen en dan kon ik zeilen", zegt Hans van Ommen tegen het NH Nieuws. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door op de Poel in Amstelveen. "We zeilden wedstrijdjes, mensen konden op het strand bivakkeren en ze konden bootjes huren. Het was hier een gezellige boel."

Volgens Hans van Ommen heeft de gemeente bijna 50 jaar lang geen onderhoud gepleegd aan De Poel. "Het resultaat is dat de poel een dichtgeslibde en verlaten modderpoel is geworden."

Dooie boel
Nu is het een dooie boel. De plas slibt dicht, is onbereikbaar voor boten en smerig. Voor Hans is het onbegrijpelijk dat de gemeente Amstelveen deze plas zo aan zijn lot over laat.

"Het is slechts een kwestie van enkele jaren of De Poel is niet meer", verzucht Hans terwijl zijn zeilboot keer op keer vast loopt in de modder. "Vroeger was het hier zeker 1,50 meter diep. Nu is het nog maar 60 centimeter diep. Over een paar jaar is er niets meer van over en kan je hier bungalows bouwen. Het is doodzonde!" 

"Het is de parel van Amstelveen, maar er wordt niet gebaggerd, er is geen jachthaven meer en er komt geen vers water meer. Er is hier voor watersport en recreatie niets meer over van wat er vroeger was", aldus Van Ommen.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. amstelveen gemeente poel
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws