Zomerse temperaturen op komst: wel kans op onweer

NOORD-HOLLAND - De lucht is op de meeste plekken in onze provincie grauw en grijs vandaag, maar daar gaat de komende dagen verandering in komen. Meer zon en hogere temperaturen, maar ook meer kans op onweer, voorspelt NH Nieuws-weerman Jan Visser.

Morgen kan er in het zuiden van de provincie eerst nog wat (mot)regen vallen, maar later op de dag gaat de zon zich steeds vaker laten zien. "De wolken trekken weg. De temperatuur blijft nog op hetzelfde niveau als vandaag, dus een graad of 20, 21", aldus Visser.

Daar gaat vanaf dinsdag verandering in komen. "Het kwik kruipt dan echt omhoog, richting de 24 graden. Ook hebben we die dag veel zonnige perioden. De luchtvochtigheid gaat wel omhoog." En dat resulteert woensdag in een bloedhete, benauwde dag. "We tikken de dertig graden misschien wel aan, maar daarbij neemt de kans op onweer ook flink toe. 's Avonds gaat het los en kunnen daar ook flinke buien bij komen."

'Mooie dagen zijn op'
Wat dat betekent voor de rest van de week, blijft nog onbekend, maar de kans is klein dat er stabiel zomerweer aankomt. "We hebben natuurlijk prachtige dagen gehad in juni. Misschien zijn ze wel een beetje op."

Meer over dit onderwerp:
zomer jan visser nieuws weer
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws