Ga naar Content
Noord-Holland

Boze Amsterdammers hangen dode ratten aan bomen Bijlmerplein

14 juli 2017, 17.16 uur · Aangepast 14 juli 2017, 18.02 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Nog steeds zorgen ratten voor veel overlast op het Amsterdamse Bijlmerplein. Het stadsdeel nam een paar weken geleden al maatregelen, maar volgens bewoners heeft dat nauwelijks geholpen.

Een anonieme bewoner heeft uit protest dode ratten aan bomen gehangen. "Ik vind het vies en ik ben er ook bang voor", vertelt een andere bewoner. "Ik word er gewoon niet goed van. Je ziet die reigers die ratten opeten. Dan heb je geen eetlust meer toch."

Het rattenprobleem speelt al een jaar. Het stadsdeel, heeft zoals beloofd, actie ondernomen door onder andere mentale strips voor de kieren bij containers te plaatsen. Maar volgens ongediertebestrijder Dave Gobel moet er veel meer gebeuren. In een video van AT5 laat hij zien waar het nog aan schort.

Lees ook: Tientallen ratten teisteren buurt: "Ze rennen je zelfs tegemoet"

Door de aanwezigheid van ratten onstaan er gevaren voor kinderen. "Waar de ratten over lopen, laten ze een soort buiksmeer achter", legt Gobel uit. "Kinderen raken dat aan en iedere keer dat ze iets in hun mond stoppen, dan gaat dit er ook in."