Start van hoofdcontent

UITDAM

nl

Hond vastgebonden aan hek en moederziel alleen achtergelaten in weiland

14 juli 2017, 12.09 uur · Aangepast 14 juli 2017, 23.38 uur

UITDAM Een onbekende man heeft gisteravond zijn hond achtergelaten aan de Rijperweg in Uitdam. Omwonenden Johan en Liesbeth Lammes-Hopman zagen hoe hij de pitbull met een touw aan het hek vastmaakte. "We zijn er snel op afgegaan, maar toen was er geen spoor meer te bekennen van de eigenaar."

Het stel heeft een schapenhouderij en was gisteravond rond 20.00 uur aan het werk op het land. "Op een gegeven moment zien we een klein, donkergrijs autootje aankomen", vertelt Liesbeth aan NH Nieuws. "We waren op dat moment zo'n vier- à vijfhonderd meter verderop, maar ik dacht aan het postuur te zien dat het om een man ging."

Verdachte situatie
Even laten zien Liesbeth en haar man dat er een hond uit de auto wordt gehaald. De alarmbellen gaan nog niet meteen rinkelen, maar als de man met een lang touw bij het hek bezig is, wordt de situatie toch verdacht. "We zijn er toen toch maar op af gegaan, maar we moesten natuurlijk nog best een afstand overbruggen."

Als het stel bij het hek komt, is er van de eigenaar geen spoor meer te bekennen. "We zagen alleen nog z'n autootje richting Amsterdam gaan, maar de hond was moederziel alleen. Heel erg sneu voor het beestje." 

Lees ook: Woestijnratjes achtergelaten voor de deur van dierenspeciaalzaak IJmuiden

De schapenhouders ontfermen zich over het dier en nemen hem mee naar binnen, waar ze de politie bellen. "Het was een heel lieve hond en in goede conditie. De dierenambulance is 'm na een paar uurtjes op komen halen. We hadden hem graag willen adopteren, maar dat gaat helaas niet met de schapen."

Getuigen
De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen, of mensen die de hond herkennen, op om zich te melden. Dat kan via 0900-8844, maar ook via de Dierenambulance Purmerend op het telefoonnummer 0299-432338. 

Over het motief van de eigenaar is nog niks bekend.