Bussumse showband gaat naar 'fanfare WK': "Gaan iets moois neerzetten"

BUSSUM - Drum- en Showband ViJoS uit Bussum staat een spannend weekend te wachten: de band doet dit jaar mee aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Hoornblazer Naomi Vet: "Dat is heel bijzonder, want het is alweer twaalf jaar geleden dat we voor het laatst meededen."

Spelen, marcheren, ingewikkelde pasjes en zelfs een dj en een heus gevecht. Alles halen ze uit de kast om morgen een goede show neer te zetten op het officieuze WK voor amateurshowbands in het stadion van Roda JC in Kerkrade, waar bijna 20.000 fans in kunnen. 

Zenuwen
De band traint bij voetbalclub SDO in Bussum, waar ze goed de ruimte hebben op het grote veld. "Ik begin nu toch wel zenuwachtig te worden," zegt Naomi tijdens de repetitie. Toch heeft ze er alle vertrouwen in. "We gaan iets heel moois neerzetten met z'n allen." 

ViJoS bestaat uit ruim veertig leden tussen de vijftien en zestig jaar. Het thema van de show is dan ook 'Generations'. Naomi: "Muzikaal gezien is er voor ieder wat wils." 

De band doet, als enige deelnemer uit Noord-Holland, mee aan de onderdelen mars-, marsparade- en showwedstrijden. In totaal dingen 120 muziekkorpsen uit zestien verschillende landen mee naar de prijzen.

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi bussum evenementen fanfare nieuws gooi
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws