Noord-Holland

NL
V

Fietser gespot op Alkmaarse autoweg: "Er gaan zo nog doden vallen"

13 juli 2017, 21.11 uur · Aangepast 14 juli 2017, 10.20 uur · Foto: Romy Hueting

ALKMAAR Met ruim 1.500 kilometer fietspad hebben fietsers in Noord-Holland niets te klagen. Toch zijn er nog altijd mensen die daar niet genoeg aan hebben. Romy Hueting kwam er gisteren een tegen op het kruispunt van de Bergerweg en de Martin Luther Kingweg in Alkmaar.

Ze maakte een foto en deelde die in de Facebook-groep Je bent Alkmaarder als... Van burgerlijke ongehoorzaamheid lijkt geen sprake, want de man staat - net als de automobilisten voor en achter hem - netjes te wachten tot het verkeerslicht op groen springt. 

Mogelijk heeft de man het verboden-in-te-rijden-bord voor fietsers op de rotonde van de Bergerweg en de Oude Hoeverweg gemist en dacht hij bij gebrek aan een fietspad gebruik te kunnen maken van de autoweg. Alle andere wegen die op deze rotonde uitkomen, hebben wel een fietsstrook. 

"Serieus levensgevaarlijk", zegt iemand. "Brengt niet alleen zichzelf maar ook anderen in gevaar." Een vrouw suggereert dat de man niet de enige is: er zouden op dat punt vaker fietsers tussen de auto's staan. "Er gaan zo nog doden vallen", voorspelt een ander.