Whatsapp

Noord-Holland

Parachutist valt van 1.000 meter hoogte en kan het navertellen

18 juli 2017, 09.16 uur · Aangepast 18 juli 2017, 10.03 uur

HILVERSUM Hilversummer Jeroen Keers, levensgenieter, avonturier en parachutist, werd in november 2014 getroffen door het noodlot. Bij een sprong van duizend meter boven de Utrechtse Heuvelrug gaat zijn parachute niet open. De klap op het asfalt wordt hem bijna fataal.

Als door een wonder overleeft Jeroen de klap. Op de grond wordt hij gereanimeerd door Arnold Timmer, die hem vanuit zijn tuin ziet vallen. Ook op Timmer heeft de klap enorm veel impact. Keer op keer ziet en hoort hij Jeroen opnieuw uit de lucht vallen, vertelt hij twee dagen na het ongeluk aan NH Nieuws. Twee maanden na de val zoekt hij hem op in het ziekenhuis. Nog steeds hebben de twee mannen contact, regelmatig drinken ze samen koffie.

Wanhoop
Jeroen Keers zelf herinnert zich nauwelijks meer iets van het ongeluk. Hij weet dat zijn parachute niet openging en dat hij toen zijn noodparachute probeerde. "Dat was het enige moment van wanhoop", vertelt hij nu aan NH Reportage.

"Toen de noodparachute niet openging, begon ik rond te tollen en daarna weet ik niets meer. Ik schijn verschrikkelijk geschreeuwd en gevloekt te hebben, maar daar heb ik geen enkele herinnering aan. Tot ik wakker werd in het ziekenhuis."

Teleurstellend
Van een bijna-doodervaring is dan ook geen sprake: "Er was niets, geen tunnel, geen licht, geen zestig maagden. Het was wat dat betreft een nogal teleurstellende ervaring", grapt Keers.

Drie nekwervels brak Keers bij het ongeluk. In het ziekenhuis werd hem verteld dat hij door het oog van de naald was gekropen. Na maanden revalideren kan hij nu alles weer. "Het gaat goed." Het ongeluk heeft hem uiteindelijk veel gegeven: "Ik waardeer het leven meer. Als ik alles opnieuw moest doen, zou ik het zo weer doen."

NH Nieuws
Whatsapp