Ga naar Content

Ernstige en blijvende hersenschade Ajacied Nouri

AMSTERDAM Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel van die cruciale hersenfuncties is nihil, meldt zijn club Ajax.

De schade komt hoogstwaarschijnlijk door te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen, toen de twintigjarige middenvelder zaterdag onwel werd tijdens de oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen Werder Bremen.

Lees ook: Ajax-fans plaatsen spandoek bij huis Nouri

Nouri is medisch vrijgegeven voor vervoer. De verwachting is dat de middenvelder op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging. 

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax heeft onthutst gereageerd op het nieuws. "Dit het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario."

Bidden
De Amsterdamse club bracht ook namens de familie van Nouri een bericht naar buiten. "Zij laten weten dat zij nog hoop hebben en zij vragen om niet te stoppen met de smeekgebeden."

Foto: AT5