Ga naar Content
Noord-Holland

Ernstige mishandeling in Amsterdams café: man slaat vrouw met glas in gezicht

12 juli 2017, 21.32 uur · Aangepast 20 december 2017, 09.34 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft beeld vrijgegeven van een zware mishandeling in een café op de Amsterdamse Zeedijk. Twee maanden geleden sloeg een man daar een glas kapot in het gezicht van een 24-jarige vrouw. 

Drie vriendinnen uit Almere zijn op zaterdag 13 mei uit in Amsterdam. Rond 03.30 uur gaat een van de vriendinnen een sigaret roken in de rokersruimte van het café. Daar onstaat een ruzie tussen een man en een vrouw.

De man krijgt een duw en er ontstaat een heftige discussie. Meerdere mensen, onder wie de vrouw uit Almere, proberen de twee uit elkaar te halen. Uiteindelijk verlaat de ruziënde vrouw de rookruimte. 

Glas
De vrouw uit Almere blijft achter en stapt op de man af, waarna ook zij een hevige woordenwisseling krijgen. Op een gegeven moment trekt de dader stevig zijn arm terug, alsof hij niet wil dat ze hem aanraakt.

Dan, uit het niets, pakt hij een glas van de rand en slaat het met veel kracht kapot in het gezicht van het slachtoffer. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

Stukjes
Toen ze in het ziekenhuis aankwamen is er meteen een plastisch chirurg bijgekomen om haar gezicht te hechten. De stukjes glas zaten toen nog in haar gezicht.

Er zijn ook foto's van haar gemaakt direct na het incident, maar die kunnen niet worden getoond omdat ze te gruwelijk zijn. De vrouw heeft door de mishandeling blijvend letsel opgelopen.

Wie de man herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070.

 UPDATE 20-1: Gisteren heeft de politie een 33-jarige verdachte opgepakt