Ga naar Content

VIDEO: Ondernemer is kledingroof spuugzat en zet beelden dieven online

BADHOEVEDORP Ondernemer Jenke Haverhals is het spuugzat. Gisteren werd hij, niet voor de eerste keer, de dupe van diefstal uit zijn sportzaak in Badhoevedorp. Hij heeft geen seconde getwijfeld om de camerabeelden van de dieven online te zetten. "Ik schroom niet hoor: 'vol gas' tegen dit soort gasten."

Even voor 15.00 uur liepen twee mannen zijn winkel aan de Sloterweg binnen, vertelt hij aan NH Nieuws. Het was op dat moment erg druk in de zaak. Er waren meerdere klanten binnen en er waren net wat nieuwe bestellingen binnengekomen.

Leeg hangertje
"Een collega liep rond in de winkel en ze zag ergens een leeg hangertje. Ze zei tegen mij dat er waarschijnlijk een shirt was gestolen", blikt hij terug. Toen Haverhals daarna de bewakingsbeelden bekeek, zag hij dat dat het werk was van twee mannen, die op brutale wijze shirts onder hun kleding verstopten en vervolgens de winkel uitliepen alsof er niets was gebeurd.

Haverhals: "Ik zag meteen dat er veel meer weg was dan één shirt. Er zijn er zeker tien weg. Vier Ajax-shirts, een Barcelona-shirt en zo nog wat. Op de beelden zag ik dat de twee mannen het echt met elkaar hadden bekokstoofd. Eerst zie je de ene de winkel binnenlopen en een paar minuten later de andere. Die gasten opereren echt als professionals en als winkelier kan je er niks tegen doen."

Om die reden heeft hij de beelden van de dieven op Facebook geplaatst. Inmiddels zijn ze al honderden keren bekeken en gedeeld. "Ik doe dit omdat ik weinig anders kan dan aangifte doen. Natuurlijk doe je dat, maar vervolgens zit jij als ondernemer met de schade. En het is nu bij ons, maar de volgende keer is het bij iemand anders."