Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Zaankanters geven boodschap aan burgemeester Jan Hamming

11 juli 2017, 19.48 uur

ZAANKANT Zaankanters kunnen gaan wennen aan het idee dat Brabander Jan Hamming hun nieuwe burgervader wordt. Wat moet hij met de gemeente gaan doen? Wij vroegen het aan drie inwoners en legden hun opmerkingen voor aan hun nieuwe burgemeester.

Drie Zaankanters hebben een videoboodschap voor hun nieuwe burgemeester. Rene Mulder, ondernemer in het centrum, zegt dat hij vooral hoopt dat Hamming een vaderlijk figuur voor de stad wordt en een luisterend oor biedt.

Lees ook: Jan Hamming (PvdA) wordt de nieuwe burgemeester van Zaanstad

"Een vaderlijk figuur ben ik van nature. Ik ben al vader van vier kinderen. Daar kunnen er nog veel meer bij", is het antwoord van Hamming op de boodschap van Mulder.

Handhaving
Bewoner Marianne in Poelenburg hoopt op meer handhaving in de wijk. "Het is een mooie wijk. Ik woon hier met plezier, maar sommige dingen zijn voor verbetering vatbaar", vertelt Marianne. "Ik wil daar graag bij helpen", antwoordt Hamming.

Lees ook: Tijdlijn: vanavond finale in Zaanse burgemeesterssoap

Elmar Westerveld uit Krommenie vindt daadkracht belangrijk bij een burgemeester. Hij nodigt Hamming uit met hem te gaan hardlopen. "Hardlopen ligt heel dicht bij daadkracht en het waarmaken van dromen. Ik zie de uitnodiging graag tegemoet", aldus de burgemeester.

NH