Ga naar Content
Noord-Holland

Feyenoorder raakt gevoelige snaar met gedicht over Ajacied Nouri

11 juli 2017, 13.45 uur
Door: · Foto: ANP / Nordphoto

ROTTERDAM Een gedicht van de Rotterdamse 'Feyenoorddichter' Robin van der Heuvel over Ajax-speler Abdelhak Nouri wordt online massaal gedeeld. In het stuk 'Beterschap' steekt hij de jonge Amsterdammer een hart onder de riem.

De kleine middenvelder werd afgelopen weekend onwel tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk en moest enige tijd gereanimeerd worden. Dat bericht zorgde voor enkele nare reacties, tot groot ongenoegen van Van den Heuvel.

"Als Feyenoorder heb ik een hekel aan Ajacieden en tijdens wedstrijden ben ik negentig minuten lang ontoerekeningsvatbaar, maar de reacties op het nieuws rondom Nouri ging mij veel te ver", vertelt hij aan Het Parool

Lees ook: Ajacied Nouri 'stabiel' na onwelwording, wedstrijd gestaakt

Daarom besloot hij zondag zijn gevoelens op zijn Facebookpagina te zetten. "Opeens ben ik geen rivaal / Maar duim ik met jullie mee / Het is schrikken zo'n hartkwaal / En hem zien instorten op tv." Dat raakte blijkbaar een gevoelige snaar, want het bericht is inmiddels al bijna een miljoen keer gelezen en ruim 4.000 keer gedeeld.

Herstel
De Rotterdammer hoopt dat de 20-jarige middenvelder er weer helemaal bovenop komt. "Hoop op een spoedig herstel / Appie slaap je roes maar even uit / Op momenten als dit is het maar een spel / Vandaar dit gedicht vanuit Zuid". 

Lees ook: Familie Abdelhak Nouri verwacht vandaag belangrijk nieuws