Ga naar Content

Keizer: "Nouri anderhalve week geleden nog medisch getest en was 100% in orde"

AMSTERDAM (AT5) Uit cardiologisch onderzoek is gebleken dat Nouri geen blijvende schade aan het hart heeft. Neurologisch onderzoek moet aantonen of Nouri bij het voorval geen hersenschade heeft opgelopen. Anderhalve week geleden werd Nouri nog medisch getest. "Hij was 100% in orde", sprak trainer Marcel Keizer maandagmiddag.

De middenvelder zakte zaterdag in elkaar op het veld tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. De eerste testresultaten van het hart van Abdelhak Nouri zijn positief, maar trainer Marcel Keizer van Ajax wil niet te vroeg juichen. "De familie krijgt als eerste alle updates van het ziekenhuis te horen en vervolgens krijgen wij, de staf en spelersgroep, te horen hoe het met Appie gaat", legt Keizer uit.

Lees ook: Nouri heeft 'relatief goede nacht en dag gehad', oefenwedstrijd afgelast

Keizer stapte maandag in Amsterdam weer het veld op. Zijn spelers mochten zelf kiezen of ze wilden trainen. Keizer: "Allerlei emoties lopen door elkaar heen. Het verschilt heel erg per persoon hoe ze hiermee omgaan. Iedereen houdt van 'Appie', of je wel of niet traint maakt niet uit."

'Hij is Ajax'
"Ik denk alleen maar dat hij beter wordt. Hij is Ajax voor mij, dominant en attractief voetbal. Dat is Appie", zegt Keizer als hij denkt aan de 20-jarige middenvelder. Waar voor het weekend de gedachte al was bij de voorronde van de Champions League, is de aandacht bij de club verlegd: "Het draait nu eerst om Appie."

Video #167314
Foto: Pro Shots / Erwin Spek