Ga naar Content

Luckassen: "Ik heb puur op gevoel voor PSV gekozen"

11 juli 2017, 13.08 uur · Aangepast 11 juli 2017, 15.46 uur
Door: · Foto: NH / Edward Dekker

EINDHOVEN Derrick Luckassen heeft een contract van vijf jaar bij PSV getekend. De ploeg uit Eindhoven zag in de AZ-verdediger Luckassen de gewenste versterking na het vertrek van Hector Moreno. PSV heeft naar verluidt zo'n 5 miljoen euro betaald voor Luckassen.

Eerder deze week liet AZ-directeur voetbalzaken Max Huiberts al weten dat er meerdere clubs interesse hadden in Luckassen. De in Amsterdam geboren verdediger had bij AZ nog een contract voor één seizoen.

Lees ook: Meerdere clubs geïnteresseerd in Luckassen

Luckassen stond ook in de belangstelling van landskampioen Feyenoord, maar hij gaf de voorkeur aan een overstap naar PSV. De multifunctionele verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, werd maandag medisch gekeurd door de Eindhovenaren en zette daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2022. Hij sluit dinsdag in de Zwitserse Alpen aan bij de selectie van trainer Phillip Cocu, die daar deze week op trainingskamp is.

"Ik heb puur op gevoel voor PSV gekozen", zei Luckassen. "Er waren wat andere opties, maar ik vind PSV een mooie club, een die bij me past. Ik hoop hier heel mooie tijden te beleven. Ik ben snel, sterk en wil mezelf graag bewijzen. Ik moet hard werken om aan spelen toe te komen en dat ga ik ook doen."

De fysiek sterke Luckassen was afgelopen seizoen bij AZ een vaste waarde. Sinds zijn debuut in de hoofdmacht in 2014 speelde hij 65 competitiewedstrijden voor de Alkmaarders, waarin hij vijf doelpunten maakte. De geboren Amsterdammer bereikte met AZ dit jaar de finale van het toernooi om de KNVB-beker, waarin Vitesse te sterk bleek (0-2).