Ga naar Content

MS-patiënten stuiteren door Zandvoort: "De paden zijn onbegaanbaar"

ZANDVOORT MS-patiënt Rob van West wil dat hij en zijn 300 medebewoners van Nieuw Unicum zonder pijn naar het centrum van Zandvoort kunnen rijden. Nu stuiteren en hobbelen ze richting de boulevard, terwijl juist bij MS-patiënten elke beweging pijn doet. De paden zijn nu een hel voor de bewoners van het MS-zorgcentrum.

Rob laat aan NH Nieuws zien dat het verschrikkelijk is voor mensen in een rolstoel door Zandvoort te moeten rijden. Op zijn teller staat zo'n 4000 kilometer per jaar, dus hij weet waar hij over praat. "De stoep, het fietspad en de weg zijn niet voorbereid op een rolstoel. Slecht liggende stenen, kuilen en gaten in het pad. De weg wordt steeds slechter en er wordt niks aan gedaan."

Zandvoort niet meer in
Volgens Rob kunnen medebewoners die er slechter aan toe zijn, Zandvoort niet meer in. "Elke tien minuten moet je even stoppen om weer helemaal tot rust te komen in je lichaam. Dat die trillingen weer weggaan. Het doet vreselijk pijn. Hoe lang trek ik dit nog?"

Rob laat zien dat het betegeld fietspad langs de Zandvoortselaan meteen een kriem is: "Het is echt een heel geschud en gestoot. Heel erg naar om hier te rijden. Je hoort het ook aan mijn stem. Die trilt helemaal."

Oproep
Hij doet een oproep aan de gemeente Zandvoort: "Of ze alsjeblieft de weg voor mensen in een rolstoel beter willen maken. Het kan niet geweldig. Maar wel beter."

De gemeente heeft inmiddels contact gezocht met Rob om naar zijn klacht te luisteren.

Foto: