Ga naar Content
Noord-Holland

Reddingsbrigade waarschuwde gemeente Amsterdam al eerder over veiligheid Sloterplas

10 juli 2017, 11.04 uur
Door: · Foto: AT5 Whatsapp

AMSTERDAM De Amsterdamse reddingsbrigade heeft vorig jaar de gemeente al gewaarschuwd over het gebrek aan toezicht bij de Sloterplas, maar kreeg nul op rekest. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Dat zegt voorzitter Walter Weg van de Reddingsbrigade Amsterdam in de krant. Gisteren verdronk de 5-jarige Kailana bij het Sloterstrand toen haar moeder haar kort uit het oog verloor. 

Bij warm weer kan het behoorlijk druk zijn in en rond het water. "We hebben hiervoor gewaarschuwd en een plan ingediend voor een strandwacht bij het Sloterstrand. Dat is in de ijskast beland, omdat het stadsdeel aangaf dat er geen beleid op toezicht bij open water was", zegt Weg.

Tweede slachtoffer
In de krant reageert ook stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud. "Wij mogen als stadsdeel zelf geen beleid maken, maar daar kunnen we ons niet achter verschuilen", zegt hij. "Dit is belangrijk om direct op te pakken: dit is het tweede slachtoffer op het Sloterstrand en daarom moeten we nu doorpakken en niet wachten tot er nieuw beleid is."

Een ooggetuige vertelt dat het meisje pas negen maanden in Nederland woonde. Het Braziliaanse meisje was met haar familie aan het barbecueën, zo schrijft Het Parool