Honkbalweek Haarlem is gered: komende drie edities in de maak

HAARLEM - Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu is het zeker: de Honkbalweek Haarlem krijgt een doorstart. De nieuwe organisatie - de vorige is opgestapt vanwege financiële problemen - denkt zelfs al aan drie edities op rij: 2018, 2020 en 2022.

De gemeenteraad gaf vorige week akkoord voor het eenmalig meebetalen van 80.000 euro door de gemeente Haarlem. Volgens de nieuwe organisatie is daarnaast bij dertig sponsoren zo'n 100.000 euro opgehaald en heeft een crowdfundingsactie onder het publiek nog een 6.000 euro in het laatje gebracht. Dat is opmerkelijk: de opgestapte vorige organisatie kreeg de financiën niet meer rond en bleef zitten met een restschuld. 

Lees ook: Haarlem probeert honkbalweek te redden met 80.000 euro

De datum voor de komende Honkbalweek is al bekend: deze duurt van 14 tot en met 22 juli 2018. En ook al komt er een nieuwe organisatie, de 2018-editie gaat gewoon gelden als de 29e op rij. De laatste was in 2016. De KNBSB, de honk- en softbalbond, levert het nationale team en bemoeit zich ook met de organisatie.

Schouders eronder
CDA-sportwethouder Merijn Snoek in Haarlem is ontzettend blij met de doorstart: "Toen het nieuws kwam dat de Honkbalweek weg zou gaan, zag je dat de hele stad op zijn kop stond. Dit mocht niet gebeuren. Als je dan ziet dat iedereen zijn schouders eronder zet en dan nu hoort dat die doorgaat, dan ben ik er blij mee en ik denk de hele stad."

Lees ook: Veel animo voor het redden van Honkbalweek: "Het hoort bij het DNA van Haarlem

"Honkbal zit in ons dna en de honkbalweek hoort daarbij", vervolgt hij. "Volgens mij moeten kinderen in Haarlem opgroeien met koelbox op de tribune van de Honkbalweek. Fantastisch om te zien, al die mensen die zeiden: dit mag niet weg."

Ron Schel van de honk- en softalbond KNBSB kan dat beamen: "Het is heel erg belangrijk dat de Honkbalweek doorgaat. Dit is zo belangrijk voor Haarlem en voor de sport. Dit kan de sport in Haarlem weer steun in de rug bieden. Dit soort grote toegankelijke toernooien zijn belangrijk voor de sport."

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland Haarlem honkbalweek overige
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws