Ga naar Content

Vennepers en vluchtelingen leren elkaar beter kennen tijdens bijzondere avond

NIEUW-VENNEP Zeven Syrische en zeven Nederlanders families beleefden woensdag in het wijkgebouw de Liquenda in Nieuw-Vennep een bijzondere avond. Onder het genot van een hapje en een drankje leerden ze elkaar wat beter kennen.

Tijdens de ontmoeting kwamen de verschillen over de Syrische en Nederlandse cultuur duidelijk naar voren. Zo vertelden de Syriërs over het leven in hun vaderland, dat door oorlog wordt verscheurd. Nederlanders vertelden op hun beurt over het wel en wee in ons kikkerlandje. Ook hadden ze tips voor leuke, betaalbare uitjes voor de statushouders. 
 
Een leerzame avond, voor zowel de Syriërs als de Nederlanders. "Je spreekt meer Nederlanders. Er zijn hier ook meer mensen van onze leeftijd. Het helpt wel, met alles eigenlijk", aldus Fares Hamad. 
 
En dat was precies wat de initiatiefnemers voor ogen hadden. "Als we nou een avond organiseren, waar we elkaar kunnen zien en samen kunnen eten? Dan kan dat een mooi begin zijn voor een verder contact en een diepere kennismaking", legt Anita Onwezen uit aan NH Nieuws. 
Foto: NH Nieuws