Ga naar Content
Noord-Holland

Onweer zorgt voor brandjes in Naarden en Zandvoort

7 juli 2017, 00.18 uur
Door: · Foto: Laurens Bosch

ZANDVOORT/NAARDEN Het noodweer van vanavond heeft op tenminste twee plekken in de provincie voor ellende gezorgd. Bij een blikseminslag in een flat in Zandvoort moesten alle bewoners het pand verlaten en in Naarden vloog een meterkast in brand. Bij beide gevallen is iedereen in veiligheid en zijn er geen gewonden.

Een getuige laat weten dat de ramen van de flat aan de Hogeweg in Zandvoort gesprongen zijn door een onweersklap. De bewoners zouden uit zichzelf het gebouw hebben verlaten en stonden tijdelijk op straat. Inmiddels mogen zij hun woning weer in. De brandweer laat weten dat de warmwater- en stroomvoorziening gerepareerd moet worden. 

De woningbrand in Naarden werd ook veroorzaakt door een blikseminslag, waardoor de meterkast in brand vloog. De brandweer is ter plaatse. 

Ook in het Tergooi-ziekenhuis in Hilversum woedde kortstondig brand in een technische ruimte. Een woordvoerder kon nog niet zeggen of dat door het slechte weer komt, maar het vuur bleek al snel gedoofd. De patiënten zijn nooit in gevaar geweest.

Foto: Laurens Bosch