Ga naar Content

Ongeneeslijk zieke Marco door bizar geluk herenigd met verloren trouwring

BOVENKARSPEL Wat een dag weg van alle zorgen moest worden, liep voor de ongeneeslijk zieke Marco Timmers (41) uit op verdriet op het strand. Hij verloor zijn trouwring langs de Scheveningse kust en vermoedde dat hij deze voor altijd kwijt was. Wonder boven wonder wist Martin uit Spijkenisse de ring met zijn detector weer op te speuren.

Het uitje naar Scheveningen met Marco's vrouw en dochter afgelopen weekend had een feestelijke moeten worden. Het gezin is daar om hun 11-jarig huwelijk te vieren en even te vergeten dat de terminaal zieke Marco intussen al 34 chemokuren achter de rug heeft. Tijdens een wandeling op het strand wil zijn dochter schelpen zoeken en Marco zoekt even mee, maar wordt al snel te moe en rust wat op een bankje. 

Daar slaat het noodlot toe: omdat hij door alle behandelingen flink is afgevallen, valt zijn trouwring ineens van zijn vinger. Het gezin zoekt nog driftig naar het kleinood, maar de ring wordt niet meer gevonden.

Herinnering voor dochtertje
Zo wordt het uitje in mineur afgesloten, temeer omdat ze gedrieën hadden besloten Marco's ring na dit uitje te verkleinen en als herinnering aan hun dochter te geven. In een uiterste poging de ring alsnog te vinden, besluit Marco's vrouw het verhaal op Facebook te plaatsen, waar het massaal gedeeld wordt.

Ook Spijkenisser Martin van Hees van de website gevonden-verloren.nl komt het bericht tegen en gaat meteen over tot actie. Gewapend met zijn metaaldetector doet hij een poging om de ring te vinden. Op het strand zien ze dat ze snel moeten zijn. "We zagen de veegwagens al rijden, dus we dachten 'oh nee!'" Toch vinden ze de ring binnen een uur na aankomst.

Wanneer ze Marco bellen dat zijn ring terecht is, valt hij van zijn stoel van verbazing. "Fantastisch, ik had echt tranen. Dat er zulke mensen zijn, die zoiets doen."

Spierziekte
Martin gaat wel vaker op zoek naar ringen, omdat hij zelf een spierziekte heeft en geen gewone baan kan uitoefenen. Op deze manier vindt hij dat hij nog iets kan bijdragen in de wereld. 

De wereld van Marco heeft hij in ieder geval voorgoed veranderd. Tijdens hun ontmoeting vandaag, benadrukt de Noord-Hollander nogmaals zijn gevoel. "Wat een held."

Foto: NH