Noord-Hollanders scoren hit met parodie Kind van de Zuivel

BROEK IN WATERLAND - Het nummer Kind van de Duivel van rapper Jebroer is niet onomstreden. Teksten over drank, drugs en de duivel leidden al tot bezorgde dominees. Nu is er een parodie: de duivel werd vervangen door zuivel. Een ode aan een goed glas melk dus.

Comedians Bas van Teylingen en Dianne Liesker filmden de parodie op een boerderij in Broek in Waterland. Dianne: "De koeien waren erg knuffelig, maar wij waren vooral een beetje bang voor ze. En onze cameraman was heel netjes gekleed. Stonden we daar midden in de poep."

Bas schreef de tekst van Kind van de Zuivel en vroeg Dianne om mee te rappen in de clip. Zij kende nog wel een leuke boerderij bij haar in het dorp en een paar dagen later stonden ze te draaien in de melkstal. Dianne: "Er is een scène waarbij ik onder de voorraadtank hang. Die melk is maar vier graden celsius, dus ik was blij dat het er in één take opstond."

Patat en frikadel
"Ik drink liever verse melk dan die lauwe pis," rapt het duo tussen de koeien. Maar ook in het echt houden ze van melk. Bas: "We hebben alle twee een boerenachtergrond. Ik ben opgegroeid met gezond eten en het motto 'melk is goed voor elk'." Dianne: "Bij ons was het patat en frikadel. Maar wel met een glaasje melk erbij, haha."

Grote hit
De makers zijn fan van het origineel, maar ook hun eigen parodie begint al een grote hit te worden. De Youtube-clip is inmiddels al bijna 700.000 keer bekeken. Een vervolg met hetzelfde thema ligt dan ook voor de hand. Bas: "We hebben zo'n grote achterban onder boeren - respect voor de boeren - dus we denken wel aan een nieuwe clip met koeien, melk en platteland."

Bekijk hier de hele parodie:

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland muziek nieuws parodie
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws