Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl
V

Jutters willen hun Jutter terug in centrum Den Helder: "Hij hoort bij de stad!"

6 juli 2017, 17.11 uur · Aangepast 6 juli 2017, 17.56 uur

DEN HELDER Het beeld de Jutter moet terugkomen in het centrum van de stad. Dat vinden Cees Rondèl van stichting Afgestoft en oud-burgemeester Willem Hoekzema. Zij zijn een actie gestart om het standbeeld op zijn oude plaats terug te krijgen.

De Jutter verdween vanwege de renovatie van het stationsgebied. Er kwamen een hoop andere beelden voor terug, maar het gaat de Heldenaren nou juist om dat ene beeld. "De Jutter hoort hier gewoon. Als je uit het station komt lopen, zie je hem meteen staan", zegt Rondèl. "We zijn zelf ook Jutters."

Via het mailadres [email protected] zijn sinds dinsdag al zo'n 150 reacties binnengekomen. "Het lijkt net of mensen moeten stemmen voor het Songfestival. De reacties gaan in punten steeds meer omhoog", vertelt Rondèl met een grijns.

Hij gaat verder: "Het beeld met de zeehondjes is al verplaatst naar de dijk. Ook daar schrijven mensen ons over. We willen dat we meer te zeggen hebben over wat er gebeurt in de stad. Nu lijkt het wel of alles door een ander wordt bepaald."

Handtekeningen
De actie loopt door tot en met 12 augustus. Dan worden de handtekeningen overhandigd aan Zeestad B.V. "Ik hoop dat een hoop mensen ons nog via het mailadres gaan benaderen."

NH