Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Albert Heijn gaat volgend jaar winkels zonder kassa testen

6 juli 2017, 11.22 uur · Aangepast 6 juli 2017, 11.49 uur · Foto: Shutterstock

ZAANDAM Albert Heijn gaat volgend jaar kassaloze winkels testen. Klanten kunnen dan spullen pakken in de winkel en weglopen, waarbij de verrekening automatisch gebeurt. De test gaat plaatsvinden bij AH to go-winkels.

Welke techniek Albert Heijn gaat gebruiken is nog niet bekend, liet een woordvoerder van de supermarktketen weten naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. In eerste instantie richt het pilotproject zich op de AH to go-winkels omdat snelheid en gemak bij die winkels toch al belangrijk is. De komende jaren richt AH zich met deze pilot nog niet op gewone Albert Heijn-winkels.

Lees ook: Hoera: 50 jaar Albert Heijn op de Zaanse Schans

De Amerikaanse internetretailer Amazon test al een winkel waarbij klanten niets hoeven te scannen. Als de mobiele telefoon van de klant bekend is, registreert die alle producten in het mandje. Ook camera's en sensoren houden in de gaten welke artikelen je meeneemt. Bij het verlaten van de winkel wordt dan automatisch betaald. 

Albert Heijn laat weten dat de techniek die zij gaan gebruiken afhankelijk is van verschillende factoren. "De ontwikkelingen op dat gebied gaan zo snel, dat wij volgend jaar kijken wat het beste bij ons past", aldus een woordvoerder tegen NH Nieuws.