Ga naar Content
Noord-Holland

Elbert Roest voorgedragen als nieuwe burgemeester Bloemendaal

6 juli 2017, 00.01 uur · Aangepast 6 juli 2017, 11.52 uur
Door: · Foto: Gemeente Bloemendaal

BLOEMENDAAL/LAREN Als het aan de raad van Bloemendaal ligt, wordt D66'er Elbert Roest (62) de nieuwe burgemeester van de gemeente.

Roest is nu nog burgemeester van Laren, waar hij al vijftien jaar op de stoel van burgervader zit. In Bloemendaal vervangt hij, als zijn benoeming officieel wordt, waarnemend burgemeester Bernt Schneiders. Roest kan dan op 6 september officieel aan de slag in zijn nieuwe functie.

Lees ook: Bloemendaal klaar voor vaste burgemeester 'die stevig in de schoenen staat'

De keuze is op Roest gevallen, omdat zijn huidige gemeente volgens de gemeenteraad op veel punten vergelijkbaar is met Bloemendaal. "Daarmee heeft hij een rijke en zeer relevante bestuurlijke ervaring. De vertrouwenscommissie typeert Roest als iemand die staat voor ordentelijkheid en gezamenlijkheid, die als burgervader goed zijn inwoners wil leren kennen en met hen in gesprek wil gaan."

Hart en ziel
Roest kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Ik wil mij met hart en ziel gaan inzetten voor de gemeenschap. Bloemendaal is een prachtige gemeente, bestuurlijk uitdagend en met een duidelijk herkenbare identiteit. Ik acht het een voorrecht daarvoor te mogen werken en zal met open vizier en passie mijn taken vervullen."