Ga naar Content
Sport

Bergkamp haalt uit naar Bosz

5 juli 2017, 17.00 uur · Aangepast 5 juli 2017, 17.22 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Joep Leenen

AMSTERDAM Dennis Bergkamp is boos op Peter Bosz, die het bij zijn vertrek naar Borussia Dortmund had over een 'vertroebelde sfeer' binnen de club.

Aan Voetbal International vertelt Bergkamp - die bij Ajax assistent-trainer en lid van het technisch hart is - dat er geen spanningen waren tussen hem en Bosz: "Ik weet niet beter dan dat we prima hebben samengewerkt en mooie dingen hebben meegemaakt. De ochtend waarop het vertrek van Bosz bekend werd, las ik in sommige kranten omschrijvingen als spijkerhard conflict en dat hij verjaagd zou zijn bij Ajax. Kom op, zeg."

Spelletjes
Volgens Bergkamp heeft Bosz zelf onrust gezaaid om weg te kunnen bij de club: "De ene dag zet je de verhoudingen met Ajax op scherp, de volgende dag blijkt er belangstelling van een Europese topclub. Dat is me net iets te toevallig. Dat kun je niet los zien van elkaar. Dan zijn er spelletjes gespeeld." Overigens liet Ajax-directeur Edwin van der Sar eerder doorschemeren dat er wel degelijk een flink verschil van inzicht was tussen Bosz en de rest van de technische staf.

Dennis Bergkamp sluit niet uit dat het relletje met opzet in de wereld is gebracht. "De ene dag zet je de verhoudingen met Ajax op scherp, de volgende dag blijkt er belangstelling van een Europese topclub. Dat is me net iets te toevallig. Dat kun je niet los zien van elkaar. Dan zijn er spelletjes gespeeld."