Ga naar Content

Uniek: hulphond King mag bij bevalling van baasje in verloskamer zijn

ENKHUIZEN Een primeur voor de Duitse herder King uit Enkhuizen: toen zijn baasje Sanne beviel van haar laatste kind, mocht hij in de verloskamer zijn. En dat was maar goed ook.

Sanne lijdt aan een chronische darmziekte, waardoor haar bloedsuikerspiegel plotseling gevaarlijk laag kan worden. Voordat ze King kreeg, moest ze zo'n vijftien keer met jaar met de ambulance naar het ziekenhuis vanwege een hypo. 

"Sinds ik King heb, is dat nog maar één keer gebeurd", vertelt Sanne aan NH Nieuws. De viervoeter ruikt het al uren van te voren als Sannes bloedsuikerspiegel daalt. "Hij volgt me in huis, vangt mijn blik en houdt die vast. Nog voordat hij zo kijkt, weet ik dat ik moet opletten."

Sterrenkijker
Ook tijdens Sannes laatste bevalling hield de Duitse herder zijn baasje scherp in de gaten, maar dit keer op een bijzondere locatie: in de verloskamer. En het was maar goed ook dat hij erbij was. "Hij kwam bij mijn gezicht snuffelen en toen dacht ik: er is iets aan de hand. Toen bleek dat de baby verkeerd lag, een sterrenkijker was."

Moeder en kind maken het goed en zijn weer thuis. Sanne kan zich geen leven meer zonder King voorstellen. "Dankzij hem kan ik de wereld aan. En de wereld is harstikke leuk. Hij heeft me mijn leven teruggegeven."

Foto: