Ga naar Content

Poelenburg: nog steeds een zorgenkindje?

ZAANDAM Poelenburg blijft het zorgenkindje van Zaandam. Na het ingrijpen van de politie vorig jaar volgde een relatief rustige periode. Nu staat de wijk toch weer negatief in het nieuws.

Haki Taylan is vorig jaar nog opgepakt voor drugshandel. Tegenwoordig is hij druk bezig zijn leven te beteren en heeft zelfs net te horen gekregen dat hij is aangenomen voor een nieuwe baan.

Taylan stoort zich mateloos aan de het negatieve beeld dat aan Poelenburg is blijven hangen sinds de vlogs van Ismail Ilgun. "Er wordt naar Poelenburg gekeen alsof er alleen in Poelenburg gedeald word. Maar overal, overal in nederland wordt gedeald. Denk je nou echt dat het in het gooi niet gebeurd?", laat hij weten aan NH Nieuws.

Verbetering, of toch niet?
In de buurt lijkt alles na het politie-ingrijpen van vorig jaar een stuk beter te zijn. De overlast wordt nog maar door weinig mensen ervaren. Ook de overlast voor de Vomar is verdwenen. "De jongeren hebben zich naar het park of naar andere plekjes in de buurt verplaatst", laat een buurtbewoner weten.

Lees ook: Poelenburg blijft broeinest van criminaliteit

Toch is de overlast niet helemaal verdwenen. In een brief laat de klankbordgroep Poelenburg weten dat ze zich zorgen maken over het harde rijden en het openlijk drugs dealen in de buurt. "Het lijkt wel rustig maar onder de oppevlakte gebeurt nog van alles", laat Willem van der Werff van de klankbordgroep weten.

Lange adem
De gemeente zegt dat ze druk bezig zijn met de wijk maar dat voor de echte veranderingen een lange adem nodig is.

Foto: NH Nieuws / Mariska Deurholt