Ga naar Content

VIDEO: Ontsnapte halfaap doolt rond op straat

AMSTERDAM (AT5) Een taxichauffeur die vanochtend vroeg nietsvermoedend op de Wibautstraat in Amsterdam reed, wist niet wat hij zag toen er plotseling een dier de straat overstak. Het was meteen duidelijk dat het geen kat of hond was, maar wat wel?

Vermoedelijk is het voortvluchtige dier een Varecia rubra, oftewel een rode vari. "Ik moest vol op de rem", vertelt de taxichauffeur, die nadat hij van zijn schrik bekomen was, het diertje filmde ter hoogte van de Hogeschool van Amsterdam.

Hoewel het beestje wat weg heeft van een aap, ging het volgens de chauffeur zeker om een panda-achtige. Een woordvoerder van Artis wist echter vrij snel vast te stellen dat het ging om de rode vari. Dat is een halfaap uit Madagascar, die lid is van de Maki-familie.

De halfaap op de Wibautstraat verstopte zich voor de camera en rende uiteindelijk een straat in. Niet lang daarna is hij gevangen. De vari heeft ongeveer 45 minuten gedoold in de binnenstad. Daarna maakten dierenverzorgers van Artis met behulp van agenten een eind aan het avontuur. 

Foto: