Start van hoofdcontent

BEVERWIJK

nl

Omwonenden explosie radioactief materiaal Beverwijk: "Alles ging heen en weer"

3 juli 2017, 18.15 uur · Aangepast 3 juli 2017, 18.57 uur · Foto: HFV Photo Services / Ron Swart

BEVERWIJK Mensen die in de buurt wonen van het bedrijventerrein waar vanmiddag rond 14.30 uur een vat met onder andere radioactief materiaal ontplofte, hoorden een enorme knal.

Omwonenden zagen na de harde klap van de explosie zwarte rook boven het terrein hangen. "We roken een enorme stank", vertelt een Beverwijker die in de buurt woont. "Ik dacht meteen: 'Het is foute boel'. Het was een enorme explosie." 

Lees ook: Radioactief materiaal vrijgekomen na explosie in Beverwijk

Iemand die zo'n tweehonderd meter bij het bedrijf vandaan woont had het gevoel dat vlak naast hem gebeurde. "Alles trilde door het hele huis heen", zegt hij. "Mijn sleutelbos trilde van het kastje af." 

Woonboot
"Alles ging toen heen en weer, ik slingerde van de ene naar de andere kant", vertelt een ander. "Toen ben ik even buiten gaan kijken, ik dacht eerst dat het de verwarming bij mij boven was. De woonboot ging een beetje heen en weer."

Over mogelijke besmettingsgevaar hebben de bewoners nog niets gehoord. "Oh, ik weet van niks van die radioactieve straling! Dat hadden ze wel even mogen vertellen. Dat is toch niet te filmen dit."