SAMENVATTING: AZ wint eerste oefenwedstrijd in Dirkshorn

DIRKSHORN AZ heeft de eerste afspraak in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De Alkmaarse ploeg versloeg op het veld van vv Dirkshorn een regioselectie met 7-1.

Joris van Overeem schoot AZ al na vijf minuten op voorsprong. Het werd 2-0 door Dabney dos Santos en vlak voor rust was het wederom Van Overeem die de 3-0 op het scorebord zette. Als Fred Friday wat zorgvuldiger met zijn kansen was omgesprongen, had er halverwege een nog hogere score op het bord gestaan.

Met elf nieuwe namen begon trainer John van den Brom aan de tweede helft. Daarin kreeg AZ een tegendoelpunt te verwerken. Een overtreding van keeper Gino Coutinho resulteerde in een strafschop voor de regioselectie. Deze werd door Michael Lanting in de 58e minuut benut. Drie minuten later schoot Thomas Ouwejan de 4-1 tegen de touwen en werd het door Guus Til 5-1. In de slotfase liep de score hoog op. Wout Weghorst schoot in de 75e minuut de bal heerlijk in de kruising en maakte Jeremy Helmer het laatste doelpunt van de wedstrijd (7-1).

Donderdag 6 juli speelt AZ wederom in Dirkshorn. Dan wordt er gevoetbald tegen Oleksandria uit Oekraïne.

Opstelling AZ 1e helft: Bizot; Opdam, Vlaar, Bakker, Haps; Seuntjens, Van Overeem, Wijndal; Stengs, Friday, Dos Santos.

Opstelling AZ 2e helft: Coutinho; Jacobs, Luckassen, Vd Linden, Ouwejan; Rienstra, Til, Wuytens; Bel Hassani, Weghorst, Helmer