Ga naar Content
Noord-Holland

Man probeert herdershond te stelen in Krommenie: "Mogelijk om mee te fokken"

30 juni 2017, 14.18 uur · Aangepast 30 juni 2017, 14.51 uur
Door: · Foto: Shutterstock

KROMMENIE De dierenpolitie onderzoekt een poging tot diefstal van een herdershond in Krommenie.

Een Krommeniese die in de nacht van vrijdag 23 of zaterdag 24 juni haar herdershond uitliet, werd ze op het Visserspad aangesproken door een voor haar onbekende man.  

De man gaf aan dat hij de hond van de vrouw wilde kopen. Omdat de vrouw niet op dat voorstel inging, probeerde de man de hond van haar af te pakken. De vrouw stond dat niet toe en verweerde zich, waarop de man ervandoor ging. 

Raskenmerken
Vooralsnog zijn de intenties van de man onduidelijk, maar volgens de politie zou het kunnen dat de man de rashond probeerde te stelen om met hem te gaan fokken. "Vanwege de raskenmerken"

De vrouw heeft het incident gemeld bij de dierenpolitie, die buurtonderzoek heeft gedaan. Voor een volledig beeld van de gebeurtenissen in de betreffende nacht, worden getuigen opgeroepen zich te melden. 

Getuigen
Wie in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Visserspad in Krommenie iets verdachts heeft gezien, wordt verzocht dit te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. 

Mensen die iets soortgelijks overkomt, of getuige zijn van een dergelijke confrontatie, krijgen het dringende advies om kentekens te noteren en door te geven aan de politie.