Ga naar Content
Noord-Holland

Politie krijgt vijf tips binnen over mysterieuze dood Zaandamse Pauline (53)

29 juni 2017, 13.20 uur
Door: · Foto: Politie

ZAANDAM De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond waarin aandacht werd besteed aan de moord op de 53-jarige Pauline Mol uit Zaandam vijf tips over de zaak ontvangen. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad vandaag.

Of er ook bruikbare tips tussen zitten, dat vermeldt het dagblad niet. De politie tast tot nu toe nog in het duister over het motief en de dader van de mysterieuze moord. Een buurman zag Pauline op 26 maart bij toeval levenloos op de grond liggen, toen hij door haar keukenraam keek.

De vrouw was voor het laatst gezien toen ze na het winkelen een patatje haalde in de buurt van haar flat. Daarna heeft niemand meer contact met haar gehad. 

Pauline was volgens een vriendin van haar "een lieve en zachte vrouw". Ze had niet veel vrienden en was nogal fragiel vanwege reuma en chronische vermoeidheid. Ze had geen grote geldbedragen of kostbaarheden in huis, wat het des te vreemder maakt dat haar moordenaar(s) haar huis overhoop haalden. Er waren geen sporen van inbraak.

Meer tips over de moord zijn nog steeds welkom bij de politie. Tipgevers kunnen contact opnemen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.