Ga naar Content
Noord-Holland

Dood van Zaandamse Pauline (53) nog altijd in nevelen gehuld

27 juni 2017, 23.30 uur · Aangepast 27 juni 2017, 23.53 uur
Door: · Foto: Politie

ZAANDAM Nog altijd is er geen duidelijkheid over wie de 53-jarige Pauline Mol uit Zaandam heeft vermoord. De vrouw, die woonde in een flat aan de Indigostraat, kwam eind maart om het leven en al gauw bleek dat het om een misdrijf ging.

Een buurman ontdekte het lichaam van Pauline Mol op 26 maart bij toeval toen hij door haar keukenraam naar binnen keek. Hij zag haar met haar armen gekruist op de grond liggen. Ze bleek te zijn vastgebonden en haar woning was compleet overhoop gehaald.

De dag voordat haar lichaam werd gevonden, is Pauline nog bij de Action, de Blokker en de Albert Heijn in de buurt van haar flat geweest. Nadat ze een patatje had gehaald, is ze naar huis gegaan. Sindsdien heeft niemand meer contact met haar gehad. Voor zover bekend had ze geen conflicten. 

Geen braaksporen
De politie tast nog in het duister over wat er precies is gebeurd en waarom. Pauline was een fragiele vrouw met reuma en chronische vermoeidheid, die afhankelijk was van een rollator. Sinds de dood van haar moeder en haar man, snel achterelkaar, was ze wat eenzaam. Ze had geen grote geldbedragen of kostbaarheden in huis. Wat de politie wel weet, is dat er geen braaksporen zijn aangetroffen, wat er op duidt dat Pauline de dader(s) zelf binnen heeft gelaten. 

Lees ook: Buurman vindt Pauline (53) dood in haar flat: "Ze was erg eenzaam"

"Ze was zo lief en zo zacht. Je begrijpt het gewoon niet", vertelt een vriendin van haar in het programma Opsporing Verzocht. "Ze was altijd met haar katten en haar eigen dingetjes bezig." Zo verkocht ze onder de naam Fleur sieraden op Marktplaats en was ze actief op de website buuv.nl. 

De politie is dringend op zoek naar mensen die iets hebben gezien, bijvoorbeeld hoe iemand op de avond van 25 maart of de daaropvolgende nacht of ochtend over de gallerij op de achtste verdieping van de flat heeft gelopen. De dader kan via het gewone trappenhuis of de lift zijn vertrokken, of via de brandtrap aan de andere kant van de gallerij. 

Blauwe poef
Ook wil de politie meer weten over een blauwe poef, waarvan Pauline er vier in haar woning had staan. Eén ervan werd op 27 maart gevonden bij de tijdelijke politiepost naast de Indigoflat, waar normaal gesproken het grof vuil wordt verzameld. De poef wordt nog onderzocht op sporen.

Mensen die de politie kunnen helpen in deze zaak, kunnen contact opnemen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Bureau NH besteedt morgen om 17.19 uur ook aandacht aan de dood van Pauline. 

Foto: Politie