Ga naar Content
Noord-Holland

Ouders mishandelde tieners smeken Castricum om cameratoezicht

23 juni 2017, 12.52 uur · Aangepast 23 juni 2017, 14.02 uur
Door: · Foto: NH/Hasan Coskun

CASTRICUM De ouders van de vier tieners die in februari zwaar mishandeld werden, roepen de gemeente op camera's te plaatsen op het station waar de mishandeling plaatsvond. Ze hopen dat de burgemeester de veiligheid boven privacy stelt.

"Het is een schreeuw, een noodkreet", vertelt advocaat Nico Meijering aan NH over de brief die hij namens de ouders aan de Castricumse burgemeester Toon Mans stuurde.

Lees ook: Grote groep mannen slaat lukraak op mensen in: tieners zwaargewond

De gemeente trof eerder maatregelen die de veiligheid in het Castricumse uitgaansleven moet vergroten. De ID's van feestgangers worden gescand en er is een camera in het uitgaansgebied geplaatst. 

Lees ook: Castricum neemt maatregelen tegen uitgaansgeweld

Maar er is nog steeds politieke weerstand tegen het plaatsen van camera's op het station waar een van de tienerjongens door mishandeling hersenletsel opliep. "Wij horen vanuit de raad dat een deel daar privacy nog steeds belangrijker vindt", zegt Meijering. "De ouders kunnen dat niet begrijpen."

Straatprivacy
De strafpleiter hekelt de raadsleden die privacy op het station boven de veiligheid van de reizigers stellen. Het levert in zijn ogen weinig meer op dan wat hij "straatprivacy" noemt. "Wat willen die mensen doen op straat?", vraagt hij zich af. "Het getuigt van weinig inlevingsvermogen", zegt hij over de manier waarop mensen privacy koste wat kost willen beschermen.