Ga naar Content
Noord-Holland

Politiemacht op de been na schietpartij in Amsterdam

22 juni 2017, 23.24 uur · Aangepast 23 juni 2017, 12.55 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

AMSTERDAM (AT5) In de Merlijnstraat in Amsterdam is een man met meerdere kogels onder vuur genomen. Hij is daarbij aan zijn been gewond geraakt.

Een getuige heeft het over vijf schoten. Het slachtoffer is daarna met een vriend in de auto gestapt om naar het ziekenhuis te rijden. De twee zijn even verderop aan de kant gezet door agenten. De schutter is samen met een andere man op een zwarte scooter gevlucht.

De twee koppels kregen het op straat vermoedelijk met elkaar aan de stok waarbij uiteindelijk geschoten is, meldt een woordvoerder van de politie. De politie is met man en macht aanwezig in de straat. Ook hangt er al enige tijd een helikopter boven de wijk.

Politieauto in brand
Kort daarna werd een politieauto in brand gestoken. De auto stond geparkeerd in de Merlijnstraat, enkele tientallen meters van de plek waar eerder een man onder vuur werd genomen.

Volgens een buurtbewoner ging er een opstootje aan de autobrand vooraf. De politie was op dat moment nog in kleinere aantallen aanwezig in de wijk. Inmiddels is er weer ondersteuning bijgekomen waaronder ook politie te paard.

Lees ook: Video: Dader vliegt zelf in de fik na aansteken politieauto

De dader is mogelijk in een zwarte Opel weggereden. Om de hoek op de Admiraal de Ruyterweg werd vorige week ook al een politiewagen in brand gestoken.

Politieauto in brand gestoken na schietpartij