Ga naar Content

Honderden vrienden rennen Grachtenloop voor overleden Patricia

HAARLEM Zeker 225 hardlopers lopen morgen met speciale t-shirts mee met de Grachtenloop in Haarlem. Zij lopen ter nagedachtenis aan de Haarlemse Patricia van Rossum die begin dit jaar aan darmkanker overleed. Patricia was een fervent hardloopster en daarom bedachten haar vriendinnen de actie Run for Pat, waarmee ze geld ophalen voor het KWF.

Een kleine twee jaar geleden kreeg Patricia tijdens het hardlopen met vriendinnen opeens last van haar rug. Al snel bleek dat het helemaal mis was: er werd kanker bij haar ontdekt, waarna een strijd van veertien maanden volgde. Patricia overleed vijf maanden geleden op 47-jarige leeftijd.

Al snel wilden haar nabestaanden iets doen om het leven van Patricia te eren en omdat zij zo'n ferevente hardloopster was, werd er gekozen voor een sponsorloop. Inmiddels hebben zich 225 familieleden, vrienden en kennissen opgegeven die gaan rennen. Haar man Bart Smulders en kinderen Keet, Tijn en Roos omarmen het initiatief. De kinderen lopen morgen ook mee.

Zware marathon
Deze week trainde een deel van de groep voor het laatst. Trainster Leonie Verstegen legt voor de training nog eens uit waarom zij meedoet: "Patricia heeft, om in sporttermen te blijven, een zware marathon gelopen maar ze heeft de finish niet gehaald. We gaan lopen voor haar."

Om het onderzoek naar darmkanker te steunen is een speciale Run For Pat-actiepagina geopend waar de donaties inmiddels op binnenkomen. Daarnaast zijn er berichten te vinden op aparte Facebook- en Instagrampagina's.

Foto: NH