Ga naar Content
Sport

Jong FC Volendam met vier andere jong-ploegen in derde divisie zaterdag

21 juni 2017, 14.52 uur · Aangepast 21 juni 2017, 15.23 uur
Door: · Foto: FC Volendam

VOLENDAM Jong FC Volendam speelt komend seizoen in de derde divisie zaterdag tegen vier andere beloftenteams.

Maar liefst zes beloftenteams spelen komend seizoen in de derde divisie. Het was puzzelen voor de KNVB om die ploegen te verdelen over de zaterdag en zondag. Gelukt is het niet: op zaterdag komen vijf beloftenteams in actie. Jong FC Volendam is ingedeeld bij Jong Almere City, Jong FC Groningen, Jong FC Twente en Jong Vitesse. Ook Odin'59 uit Heemskerk maakt deel uit van de derde divisie zaterdag. De overige ploegen zijn: ACV, ASWH, Capelle, DOVO, DVS'33, Ermelo, Harkemase Boys, ONS Sneek, Quick Boys, Scheveningen, Spakenburg, Spijkenisse en VVOG. 

Uitzondering
Zoveel beloftenteams in de derde divisie is uitzonderlijk. Vanaf het seizoen 2018-2019 mogen volgens de regels van de KNVB maximaal vier jong-ploegen deelnemen aan een poule van achttien teams. Omdat Jong FC Twente en Jong Vitesse uit de tweede divisie zijn gedegradeerd, maakt de bond voor komend seizoen een uitzondering. Veel clubs hebben bezwaar tegen de deelname van beloftenteams van profclubs, omdat ze het als competitievervalsing zien. 

Derde divisie zondag
OFC uit Oostzaan en ADO'20 uit Heemskerk spelen komend seizoen op zondag. Zij treffen slechts één beloftenteam: Jong De Graafschap. De overige ploegen in die poule zijn Be Quick 1887, Blauw Geel'38, De Meern, Dongen, EVV, HBS, Hercules, HSC'21, JVC Cuijk, Quick'20, Quick DH, UNA en Westlandia.