Ga naar Content
Sport

Reiziger trainer van Jong Ajax

20 juni 2017, 22.39 uur · Aangepast 20 juni 2017, 23.31 uur
Door: · Foto: PRO SHOTS / Tati Quinones

Michael Reiziger is de nieuwe trainer van Jong Ajax. De voormalig rechtsback van Ajax was afgelopen seizoen in dienst bij Sparta Rotterdam als assistent van Alex Pastoor. Hij volgt bij Jong Ajax de naar het eerste elftal vertrokken Marcel Keizer op. Reiziger heeft een contract getekend tot en met de zomer van 2019.

Sinds het vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund is Ajax druk bezig om de technische staf van de belangrijkste elftallen te vullen. Afgelopen weekend werd duidelijk dat Keizer als hoofdtrainer van Ajax 1 verder gaat en dat John Heitinga aan de slag gaat als trainer van Ajax A1.

Lees ook: Heitinga nieuwe trainer Ajax onder-19


Bij Ajax onder-19 was Aron Winter de hoofdtrainer. Mogelijk wordt Winter assistent van Keizer bij Ajax 1. Wie de eventuele assistent van Reiziger wordt is nog niet bekend. George Ogararu kan het assistentschap niet combineren met zijn cursus tot Trainer Betaald Voetbal.  

Michael Reiziger: "Het is geweldig om terug te keren naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en ik bovendien mijn grootste successen heb behaald. De afgelopen jaren heb ik als assistent bij Sparta flink wat ervaring opgedaan op trainersgebied. Het kampioenschap in de Jupiler League was prachtig en afgelopen jaar hebben wij ons gehandhaafd in de Eredivisie. Nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière. Bij Jong Ajax krijg ik te maken met de grootste talenten van het land, ik kan niet wachten om met hen aan de slag te gaan."