Ga naar Content

Door Derk Bolt geholpen Haarlemmer geschokt door ontvoering

HAARLEM De 32-jarige Miguel Angel Monero is geschrokken van het nieuws over de ontvoering van Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman. Monero werd in februari dankzij de tomeloze inzet van Bolt herenigd met zijn vader op de Dominicaanse Republiek.

“Het werk wat hij doet is gewoon super”, zegt Miguel Angel Monero over de ontvoerde presentator. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde vandaag dat twee Nederlandse journalisten 'tegen hun zin' worden vastgehouden in Colombia. De twee waren in het Zuid-Amerikaanse land voor Spoorloos bezig om de biologische moeder van een Nederlands adoptiekind op te sporen. 

Lees ook: Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman ontvoerd in Colombia

Miguel Angel Monero vond door hetzelfde programma zijn Dominicaanse vader terug. Als hij naar beelden van de ontmoeting met zijn vader kijkt, wordt hij nog steeds emotioneel. Monero moest er zijn hele leven op wachten maar was ongelooflijk gelukkig met het feit dat hij de kans kreeg om met zijn doodzieke vader samen te zijn.

Helpen
Dat de twee mannen die daarbij een belangrijke rol speelden nu ontvoerd zijn, vindt hij dan ook moeilijk te verkroppen. “Ik vind het heel erg. Terwijl ze gewoon hun werk doen en mensen willen helpen overkomt ze dat. Het is bizar.”

De presentator en zijn cameraman zijn waarschijnlijk in handen gevallen van de guerillabeweging ELN. De laatste jaren ontvoert deze groep minder mensen, maar het ziet er naar uit dat ze grote pech hebben gehad.

Monero zegt dat de twee goed op elkaar zijn ingespeeld en hoopt dat de Spaanse taalvaardigheid ze kan helpen. “Ze kunnen wel uitleggen dat ze van een programma zijn en dat ze op zoek zijn naar een moeder of een vader van iemand.”

Foto: NH