Ga naar Content
Noord-Holland

Bezoekers café konden illegaal gokken op toilet

20 juni 2017, 16.02 uur · Aangepast 20 juni 2017, 16.36 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ZAANDAM De burgemeester van Zaanstad heeft gisteren een café aan de Hogendijk in Zaandam voor twee weken gesloten, omdat er op het toilet illegaal kon worden gegokt.

In het toilet van de kroeg stond een gokkast, waar bezoekers geld konden inzetten op buitenlandse voetbalwedstrijden. Ook lagen er gokbriefjes. 

Ook in de nabijgelegen Czarinastraat hebben handhavers van de gemeente met politie en brandweer panden gecontroleerd op overbewoning, illegale kamerverhuur, woningvorming en brandveiligheid. Daar werden verschillende misstanden aangetroffen. 

De controles worden sinds enkele maanden gehouden en maken volgens de gemeente deel uit van de gebiedsgerichte aanpak van de straat, waar zeker twintig panden staan waarin sprake is van overbewoning en illegale kamerverhuur. 

Zorgen
Volgens de gemeente komt de leefbaarheid in de panden en in de buurt - door parkeer-, afval- en geluidsoverlast - in het geding. Daarnaast maakt de gemeente zich zorgen over het lot van de - veelal buitenlandse - huurders, die vaak hoge huren betalen, terwijl ze klein wonen en het slecht gesteld is met de brandveiligheid. 

De controles voorlopig voortgezet. "Pandeigenaren zijn gewaarschuwd. Huisbazen die zich niet aan de regelen houden en op een onverantwoorde manier mensen huisvesten, gaan we aanpakken", aldus burgemeester Vreeman.