Ga naar Content

Wielrenner Jetse Bol aan de pinda's en appels tijdens de koers

AVENHORN Wielrenner Jetse Bol rijdt dit seizoen voor het Colombiaanse Manzana Postobón Team. "Mooi, leuk, nieuw, anders en verrassend. Allemaal wel positief. In de koers krijgen wij appels tijdens de bevoorrading. Ook heb ik wel eens pinda's gekregen. Niet echt voeding waar ik veel energie uit haal, maar iedereen heeft zijn gewoontes", aldus Bol.

Vorig jaar was de renner uit Avenhorn op zoek naar een nieuwe ploeg en via zijn Spaanse manager kwam hij bij Manzana Postobón terecht. Met zijn 27 jaar is Bol een ervaren renner binnen de ploeg. "Het team bestaat uit vooral jonge, talentvolle renners. Dat moet er nog wel uitkomen. Daarom hebben ze mij ook gehaald om mijn ervaring met de jonge jongens te delen", vertelt Bol.

Het contract van de Noord-Hollander loopt aan het eind van dit seizoen af, maar de ploeg is tevreden over Bol en zelf ziet hij een langer verblijf ook wel zitten. "Als je zegt dat het een avontuur is, denken mensen dat ik er gemakkelijk over denk en dat doe ik zeker niet. In augustus rijden wij de Vuelta en dat is koersen op het allerhoogste niveau."

Zondag zal Bol meedoen aan het NK Wielrennen in het Gelderse Montferland. 

Foto: NH / Thomas Brood