Festivalbezoeker onder invloed duikt in water, politiehelikopter ingezet

AMSTERDAM - (AT5) Een bezoeker van het Mystic Garden Festival in het Sloterpark in Amsterdam had vanavond iets te veel verdovende middelen tot zich genomen en vond het noodzakelijk om in de Sloterplas te springen. Omdat er zorgen waren over de gezondheidstoestand van de feestvierder, werd besloten een grote 'reddingsactie' op touw te zetten.

Omdat de bezoeker in het water lag, vloog ook de politiehelikopter uit om zo met warmtecamera's te kunnen zien waar de persoon zich bevond. Ook een deel van het Oeverpad werd met politielinten afgesloten. Agenten moesten zelfs in een bootje naar de bezoeker toe varen.

Uiteindelijk is de bezoeker met veel moeite uit het water gehaald. Er was een ambulance opgeroepen, maar of deze ook nodig was is niet bekend. 

Update 18/6
Mystic Garden meent dat de zwemmer niet een bezoeker was van het festival. Volgens de organisatie zou het gaan om een indringer, die via het hek het festivalterrein is binnengedrongen. Nadat hij bij de EHBO-post werd onderzocht en verzorgd wist hij te ontsnappen. Hij dook het water in en verschuilde zich op het eiland. Uiteindelijk is de indringer - geboeid en wel - overgebracht naar het ziekenhuis, aldus het festival.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. mystic garden festival
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws