Heldhaftige klant helpt politie winkeldief aanhouden na intensieve achtervolging

SCHAGEN - Een klant met een uitstekend uithoudingsvermogen heeft vanmiddag een sleutelrol gespeeld bij de aanhouding van een winkeldief. Na een intensieve achtervolging samen met de politie blokkeerde hij de beoogde dief de doorgang, zodat de politie de man kon inrekenen.

Politie Schagen vertelt over de spectaculaire achtervolging op Facebook. "Vanmiddag rond 13:50 uur waren wij aanwezig in het Makado Centrum in Schagen, toen wij ineens drie personen voorbij zagen rennen", schrijft ze. Een van de achtervolgers herkenden wij als een medewerkster van een sportwinkel."

"Omdat wij dachten dat het om een winkeldiefstal ging, hebben wij ook meteen de achtervolging ingezet", gaat de politie verder. "De dader rende via diverse straten naar het station. Vervolgens rende de dader het station op om daarna richting de Zuiderweg te gaan. Alleen werd de weg versperd door een motorrijder van ons."

Heldhaftige klant
"De dader bedacht zich meteen en klom over het hek de Westersingel op. Al die tijd rende een klant van de winkel ook achter hem aan. De dader probeerde nog aan een aanhouding te ontkomen door het voetpad op te rennen, maar de meegerende klant blokkeerde hem echter de doorgang waarna de dader zich overgaf."

De dader verloor volgens de politie tijdens zijn vlucht meerdere kledingstukken ter waarde van 180 euro. De winkeldief is naar het politiebureau in Den Helder gebracht.

"Wij willen de klant heel hartelijk bedanken voor zijn geweldige inzet", sluit de politie het Facebookbericht af.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws