Noord-Holland

NL
V

Klaagsite wil ergernissen in het Helderse straatbeeld aan de kaak stellen

17 juni 2017, 11.20 uur

DEN HELDER Den Helder heeft er een nieuwe klaagsite bij op Facebook: We wachten af in Den Helder. De pagina probeert ergernissen in het Helderse straatbeeld aan de kaak te stellen. Klagers hebben het bijvoorbeeld over de steiger bij Lands End die al maanden half in het water ligt en over borden die mensen sturen naar zwembad De Schots, dat al jaren niet meer bestaat. "Laksheid van de gemeente, tekort aan kennis? Wisten we het maar."

De irritatie groeit over vernielde spullen in de stad, straten die weken open liggen zonder dat er wat gebeurt en bewegwijzering die niet meer klopt. De bedenker van de Facebookpagina We wachten af in Den Helder gaat bijhouden hoeveel dagen, weken, maanden of zelfs jaren het duurt voordat iemand actie onderneemt.

Sneller oppakken
Een succesje is er al voor de klaagpagina, want vlak na de publicatie over een opengebroken stuk straat werd het probleem aangepakt. Dat is precies waar de anonieme beheerder van de site op hoopt als er weer een langlopende klacht binnenkomt. "Wie weet wordt het dan sneller opgepakt door de verantwoordelijke instanties."

Inmiddels zijn er ook al klaagpagina's in de maak voor Texel, Hollands Kroon en Schagen.

NH Nieuws / Jurgen van den Bos