Ga naar Content
Noord-Holland

Mannen proberen op brutale wijze puppy te stelen: "Schrik sloeg me om het hart"

15 juni 2017, 20.30 uur
Door: · Foto: Aschwin Vroegindeweij

BUSSUM Aschwin Vroegindeweij kreeg afgelopen zondag de schrik van zijn leven toen hij met zijn stafford-pup Dexter over straat liep. Twee donkergeklede mannen deden een poging om de rashond los te maken van zijn lijn en mee te nemen. "In een reflex heb ik een van de twee keihard in z'n ballen getrapt. Toen lieten ze los."

Er leek weinig aan de hand toen Vroegindeweij met z'n pup over het Oosterpad in Bussum liep en twee mannen de hond aanhaalden. "Het gebeurt wel vaker dat mensen 'm willen aaien, omdat het een mooi hondje is. Deze mannen lieten hem eerst snuffelen, dus dat vond ik wel netjes van ze. Maar toen probeerden ze hem op te tillen en zijn riem los te maken. De schrik sloeg me om het hart."

'Kick in the nuts'
De Bussumer rende op de mannen af. "Ik riep dat ze hem met rust moesten laten. Dexter begon te grommen en probeerde weg te komen." Uit pure adrenaline gaf Vroegindeweij een van de daders een 'ouderwetse kick in the nuts'. "Hij viel door de trap achterover en liep Dexter los. Ik heb 'm opgepakt en ben hard de andere kant op gerend."

Ook de mannen sloegen op de vlucht. Thuis belde Vroegindeweij meteen de politie. "Volgens hen is het stelen van dit soort honden landelijk een bekend fenomeen. De dieven zouden de honden willen gebruiken in gevechten. En het kan iedereen overkomen, want bijvoorbeeld kleine hondjes als chihuahua's kunnen worden gebruikt als prooi." 

Korte lijn
De Bussumer is enorm geschrokken van het incident. "Ik probeer m'n angst niet te laten zien aan Dexter, want dan wordt hij misschien overbeschermend tegenover mij. Maar hij heeft nu wel minder vrijheid. Eerst liet ik hem lopen aan een lange lijn, maar die is sinds zondag flink ingekort. Ook durf ik niet meer in m'n eentje naar de heide. Ik hoop dat dit nooit meer gebeurt."