Ga naar Content

Limmen in de ban van de bomenkiller: "Iemand is eigen rechter gaan spelen"

LIMMEN In Limmen is een bomenkiller actief. Aan het Kieftenland in het dorpje zijn al vier bomen gestorven, nadat ze werden vergiftigd. De kale bomen geven een grauw aanzicht als je de straat in komt.

De Limmense bomenkiller heeft duidelijke sporen achtergelaten. In enkele bomen zijn gaten gemaakt om er gif in te kunnen spuiten, waarna de schors weer is teruggeplakt.

Buurtbewoners zijn verbijsterd. "Er is iemand eigen rechter gaan spelen. Ik heb gehoord dat iemand een hekel heeft aan de bomen in de herfst, omdat er dan grote bladeren vallen", zegt een omwonende tegen het NH Nieuws.

Meer zon
Een andere theorie die rondgaat is dat een bewoner meer zon in zijn of haar tuin wilde en daarom de bomen weg wilde hebben. Wat de reden ook is, wethouder Rob Schijf vindt het niet oké. "Ik ben er boos om. Het is aantasting van gemeente-eigendom. Zoiets wil je niet. Het heft in eigen handen nemen kunnen we niet accepteren", stelt hij.

De gemeente heeft aangifte gedaan en hoopt de kosten voor het vervangen van de bomen door de dader te laten betalen. Die is echter nog spoorloos.

Foto: