Ga naar Content
Noord-Holland

Identiteit van mannen die tweetal in elkaar sloegen in Aalsmeer bekend

14 juni 2017, 18.09 uur · Aangepast 15 juni 2017, 13.37 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AALSMEER Bij een mishandeling aan de Van Cleeffkade in Aalsmeer in de nacht van 23 op 24 december vorig jaar raakten twee mannen gewond. Een camera heeft de daders op beeld vastgelegd. De identiteit van de daders is inmiddels bekend aan de hand van die beelden.

Die avond stappen twee mannen, de slachtoffers van de mishandeling, rond 23.00 uur een restaurant binnen om een hapje te eten. Ze komen daar een kennis tegen. Tien minuten later komen twee andere mannen binnen die aan de tafel achter de slachtoffers gaan zitten. Ze bestellen ook wat eten.

Op een gegeven moment ergeren deze mannen de slachtoffers, omdat ze met eten gooien. Wanneer de slachtoffers besluiten te vertrekken, maakt een van hen een opmerking tegen de twee mannen over het feit dat ze met eten gooiden.

Flink gevecht
Vanaf dat moment loopt het uit de hand. Op camerabeelden is te zien dat er buiten op straat flink wordt gevochten. Een van de slachtoffers herinnert zich daar niets meer van.

Het eerste wat hij weet, is dat hij, zittend op een stoel in het restaurant, bijkomt na het gevecht. Hij zit onder het bloed. De paniek slaat toe als hij helemaal niets meer hoort met zijn rechteroor.

Trommelvlies
In het ziekenhuis blijkt dat hij een scheur heeft in zijn trommelvlies. Later blijkt dat hij ook oogletsel heeft opgelopen. Zijn vriend heeft meerdere harde klappen en trappen gehad en zit onder de blauwe plekken.

Bureau NH besteedde woensdag 14 juni om 17.19 uur aandacht aan deze zaak. Naar aanleiding hiervan is de identiteit van de mannen bekend.