Ga naar Content
Noord-Holland

Altijd de goedkoopste luiers scoren: vaders lanceren LuierApp

14 juni 2017, 16.38 uur · Aangepast 14 juni 2017, 17.31 uur
Door: · Foto: Shutterstock / privéfoto

PURMEREND Purmerenders Reinier Korth (36) en Lennard Waal (38) kwamen er als kersverse vaders achter dat luiers behoorlijk duur zijn. Daar bedachten ze iets op: met luiersite.nl en de LuierApp berekenen ze de laagste prijs per luier en willen ze jonge ouders de voordeligste deal bezorgen.

"Het begon eigenlijk toen ik net mijn eerste zoontje had gekregen", vertelt Lennard Waal, nu vader van een zoontje van 1 en van 4, aan NH Nieuws. "Ik kocht toen al veel online en wilde ook de luiers voor mijn zoontje online kopen, maar dat was best lastig. Ik kon geen website vinden waarop ik de prijzen makkelijk kon vergelijken."

Lennard wilde zijn goede vriend en voormalig zakenpartner Reinier bij zijn idee betrekken, maar deze laatste zag er niet zoveel in. "Totdat hij zelf kinderen kreeg", aldus Lennard. "Toen zag hij in dat het eigenlijk wel een heel goed idee was."

Luiersite en LuierApp
Januari dit jaar lanceerden de mannen vergelijkingsplatform luiersite.nl. De LuierApp is daar onlangs bijgekomen. "Er zijn twee mogelijkheden binnen de app", legt Lennard uit. "Als je al weet welk merk (Pampers, Kruidvat, Etos, SweetCare, etc.) je zoekt, kan je dat invoeren, gevolgd door het soort luier (active fit, baby dry, new baby, etc.) en de maat. De app laat je dan de voordeligste opties zien."

"Als het merk je niet uitmaakt, kun je alleen het gewicht van je baby invullen. Dan laat de app je de voordeligste luieraanbiedingen voor dat gewicht zien. Het maakt geen verschil of er in het pak 20, 50 of 200 luiers zitten. Overal vergelijken we de gemiddelde prijs per luier."

Toekomstmuziek
Voorlopig verdienen de Purmerenders nog geen brood met hun idee, dat is nog een toekomstdroom. "Reinier en ik hebben allebei gewoon een baan", legt Lennard uit. "We hopen dat we met veel media-aandacht meer mensen ervan kunnen overtuigen om de app te gebruiken. Dat is niet alleen goed voor ons, maar ook voor hen. Ze kunnen wel honderden euro's per jaar besparen."

Benieuwd naar de app? Deze is zowel voor Android- als voor iPhonetoestellen te downloaden.