Ga naar Content
Noord-Holland

Politie rolt corrupt garagebedrijf op: verborgen ruimtes en veel cash aangetroffen

14 juni 2017, 11.12 uur · Aangepast 14 juni 2017, 11.31 uur
Door: · Foto: HFV

WORMERVEER Bij een integrale controle van een garagebedrijf aan de Inzet in Wormerveer heeft de politie gisteravond minstens zestien auto's en een grote hoeveelheid contant geld in beslag genomen. In twee van de auto's werden verborgen ruimtes ontdekt.

De ingebouwde verborgen ruimtes werden gevonden door de douane. Verborgen compartimenten in auto's worden volgens de politie veelal gebruikt bij het vervoeren van drugs, grote sommen geld of wapens. Daarnaast werden er ook nog auto-onderdelen aangetroffen die afkomstig zijn van tenminste zeven gestolen auto's.

Lees ook: Politie neemt auto's in beslag bij autobedrijf in Wormerveer

Een 34-jarige man uit Beverwijk en een 30-jarige Zaandammer zijn ter plaatse aangehouden op verdenking van witwassen. De Beverwijker wordt daarnaast ook verdacht van diefstal/heling. In 2014 werd hij al eens veroordeeld wegens diefstal, heling en het omkatten van auto's.

Samenwerking
De garage was doelwit van de controle, omdat er signalen waren dat er strafbare feiten werden gepleegd. Bij de controle werd samengewerkt tussen het Openbaar Ministerie, politie, gemeente Zaanstad, Douane en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). 

Ook zijn er in twee woningen in Beverwijk en in Wormerveer huiszoekingen gedaan. Het is niet bekend of hier ook iets is gevonden.

'Schoolvoorbeeld van ondermijning'
Het autobedrijf is op last van de burgemeester Vreeman vier weken gesloten. Deze laat in een reactie weten dat hij erg blij is met het resultaat van de controle. "Dit is een schoolvoorbeeld van ondermijning, van vermenging van onder- en bovenwereld die we niet willen", aldus de burgemeester. "Het kan niet zo zijn dat argeloze burgers een auto kopen of laten repareren bij een bedrijf dat in feite een dekmantel is voor criminele activiteiten."

Foto: HFV