Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Almansweide: Zelf bouwen aan je droom

13 juni 2017, 09.00 uur · Aangepast 13 juni 2017, 20.44 uur

HILVERSUM Dromen worden vervuld bij een speciaal bouwproject op Anna's Hoeve in Hilversum. 23 gezinnen hebben zelf de regie in handen genomen en bouwen samen hun eigen duurzame droomhuis. Het komend jaar zien we hoe die dromen werkelijkheid worden.

Joost wil graag een boekenkast van de woonkamer tot de nok van het huis en Carla een mooie tuin. Samen met 22 andere gezinnen hopen zij dat die dromen vervuld worden in hun nieuwe huis op de Almansweide in Hilversum. Na drie jaar praten en vergaderen is onlangs het echte bouwen begonnen. De appartementen en woonhuizen zijn 'uit de grond' en met een beetje fantasie zie je wat het straks gaat worden.

Het duurt nog een jaar voordat iedereen er woont maar nu al kent men de toekomstige buren beter dan de eigen vrienden. De groep nieuwe bewoners is heel gevarieerd maar heeft één gezamenlijk doel; een duurzaam en zelfvoorzienend huis dat gebouwd wordt naar eigen smaak. Maar dat gaat dus niet vanzelf.

Zelf projectontwikkelaar spelen
Het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap betekent zelf projectontwikkelaar spelen. Dus met zijn allen vergaderen over warmtepompen, zonnepanelen en de gezamenlijke tuin, maar ook over de kleur van de bakstenen en de lichtknopjes. Overleg met de architect, aannemer en de gemeente Hilversum. Het is een dagtaak maar je krijgt er wel je ideale huis voor terug.

Het komende jaar volgen we de bouw en de verschillende deelnemers.

Foto: